Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos
Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos
Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos
Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos
Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos
Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos

Boswinkel

De Boswinkel is het bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos. Je kunt hier terecht voor informatie, plattegronden, wandelroutes, maar ook voor natuurboeken, biologische bloemenhoning, frisbees en allerlei souvenirs. Het bezoekerscentrum is ontworpen door de Friese architect en beeldend kunstenaar Gunnar Daan. Het gebouw heeft de vorm van een kegel zonder top, geplaatst op een ovaal grondvlak. Hierdoor kreeg het de roepnaam ´De Molshoop´.

  • Technische tekeningen en ondersteuning in opdracht van Eikelenboom
  • Lichtontwerp: Eikelenboom
  • Ontwerper: Gunnar Daan
  • Publieke ruimte
  • Verwachte oplevering: 2015
  • Locatie: Bosbaanweg 5, Amstelveen